Goedkoopste brommerverzekering vergelijken en afsluiten

“Eenvoudig besparen op mijn verzekering. Bedankt!” – Jasmijn. C, Utrecht

Klanten zoals Jasmijn geven ons gemiddeld een 9,1

Binnen 3 minuten een brommerverzekering vergelijken

Direct vergelijken

Vul je gegevens in en vergelijk eenvoudig alle verzekeraars en premies.

Direct besparen

Eenvoudig besparen op je nieuwe brommerverzekering en direct verzekerd.

100% onafhankelijk

Wij vergelijken alle maatschappijen en tonen jou de beste opties.

Je bent verplicht om minimaal een WA brommerverzekering af te sluiten in Nederland. Als je geen WA verzekering hebt mag je brommer niet eens op de weg staan. Alleen er kunnen flinke verschillen zitten tussen de dekkingen van je verzekering. Het kan slim zijn om de voorwaarden naast elkaar te leggen en te vergelijken. Helaas is dit door het grote aanbod in verzekeraars vrij lastig. Je kan direct aan de slag om te gaan vergelijken. Je ziet meteen welke brommerverzekering de beste voorwaarden heeft. Als je een leuke verzekering gevonden hebt kan je deze meteen afsluiten.

Onafhankelijk goedkoopste brommerverzekering vergelijken.
Direct zelf berekenen en afsluiten binnen 3 minuten.

De minimale dekking is WA

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten. Met deze dekking ben je verzekert voor het veroorzaken van schade aan de tegenpartij. Stel dat je ongeluk veroorzaakt dan kan de tegenpartij de schade claimen bij je verzekering. Alleen een WA dekking is het voordeligste, maar de prijsverschillen kunnen hoog oplopen. Het kan slim zijn om even goed te gaan vergelijken.

WA + een diefstalverzekering

Schade aan je eigen brommer los je zelf wel op. Alleen je vind het wel belangrijk dat je voertuig verzekert is tegen diefstal. Het is mogelijk om een speciale WA dekking plus diefstalverzekering te nemen. Je bent dan verzekert voor schade bij anderen en bij de diefstal van je brommer. Er is wel altijd een verplichte wachttijd van 30 dagen. In deze periode kan de politie een poging doen je brommer terug te vinden.

WA+ beperkt casco

Naast de WA dekking ben je bij deze variant ook verzekert bij veelvoorkomende situaties. Bijvoorbeeld een brand, diefstal, vandalisme, poging tot diefstal of hagelschade. Alleen schade die je zelf veroorzaakt aan je brommer wordt niet gedekt door deze verzekering. Voor de rest wordt bijna alles gedekt. Het is wel slim om de voorwaarden door te lezen. In de voorwaarden kan je lezen wat er precies gedekt wordt.

WA+ allrisk dekking of volledig casco

Je wil graag dat je dure brommer overal tegen verzekert is. Als je zelf een aanrijding veroorzaakt wil je graag dat je brommer zelf ook gemaakt wordt. Een WA+ allrisk dekking is de oplossing om je brommer volledig te verzekeren. Je bent in principe tegen alles verzekert.

Alleen de voorwaarden lopen nog weleens uiteen als je voor de allrisk dekking kiest. Ons advies is om goed de voorwaarden door te nemen.

Een brommerverzekering met allrisk is de duurste variant dus je wil wel zeker weten dat echt alles gedekt is. Je kan de voorwaarden vergelijken via onze website. Als je een mooie deal gevonden hebt kan je direct een nieuwe brommerverzekering afsluiten.

Bromfietsverzekering of scooterverzekering?

Qua dekking wordt er geen onderscheid gemaakt tussen een scooterverzekering, bromfietsverzekering of brommerverzekering. Door je kenteken in te vullen zal altijd het juiste voertuig worden geselecteerd.

Dekkingen

De brommer is een brommer waar u wel een helm op moet dragen. Deze voertuigen mogen maximaal 45 km/h in Nederland. U kunt uw brommer verzekeren op een aantal manieren. Hieronder zullen wij u uitleggen op welke manieren u de brommer kunt verzekeren.
WA-dekking

Op het moment dat u eigenaar bent geworden van een brommer bent u verplicht dit voertuig minimaal WA te verzekeren. Bij een WA dekking bent u verzekerd tegen schade die u toebrengt aan andere. Dit kunnen weggebruikers zijn maar dat hoeft niet perse.
WA + Diefstal dekking

U kunt ervoor kiezen om uw Wa dekking uit te breiden met een diefstal dekking. Naast de minimale wettelijke dekking bent u ook tegen diefstal verzekerd. Op het moment dat uw voertuig gestolen word, zal de verzekeraar 30 dagen wachten. Dit termijn word gehanteerd door de verzekeraars in de hoop dat uw voertuig teruggevonden wordt. Na dit termijn zal de verzekeraar direct tot schade afwikkeling overgaan.
WA + Beperkte Casco

Bij deze dekking bent u naast de WA dekking ook verzekerd tegen de volgende voorkomende gebeurtenissen. U moet dan denken aan bijvoorbeeld schade die u oploopt door: brand, storm, blikseminslag, hagelschade, een botsing met loslopende dieren, hagelschade, poging tot diefstal en uiteraard diefstal.
WA + volledig casco

Bij deze dekking bent u verzekerd tegen alle voorkomende onheilen. Een uitgebreider dekking voor uw brommer is er niet af te sluiten. Naast de hierboven omschreven gebeurtenissen, bent u ook verzekerd tegen schade aan het eigen voertuig. Dit wil zeggen dat wanneer u schade heeft of zelf heeft gemaakt, deze schade ook aan uw voertuig word uitgekeerd.

Deze is de meeste uitgebreide dekking voor uw brommerverzekering. Uiteraard is wel zo dat deze dekking ook automatisch het duurste is.

Wij willen u er wel op wijzen dat de bovengenoemde informatie kan afwijken per verzekeraar. Wij raken u daarom ook aan om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen van de desbetreffende verzekeraar.

Ervaringen klanten

Zelf vergelijken en overstappen is werkelijk kinderspel.

M. van Dooren, Helmond

Binnen enkele minuten meer dan 30 euro op mijn bromfietsverzekering weten te besparen!

F. Montsma, Almere

Direct besparen? In enkele stappen je voordeel berekenen