Goedkoopste scooterverzekering vergelijken en afsluiten

“Eenvoudig besparen op mijn verzekering. Bedankt!” – Jasmijn. C, Utrecht

Klanten zoals Jasmijn geven ons gemiddeld een 9,1

Binnen 3 minuten een scooterverzekering vergelijken

Direct vergelijken

Vul je gegevens in en vergelijk eenvoudig alle verzekeraars en premies.

Direct besparen

Eenvoudig besparen op je nieuwe scooterverzekering en direct verzekerd.

100% onafhankelijk

Wij vergelijken alle maatschappijen en tonen jou de beste opties.

Een scooterverzekering is verplicht als je in het bezit bent van een nieuwe bromfiets. Je bent verplicht om minimaal een WA dekking te nemen. Alleen je wil er niet teveel voor betalen. Via ons kan je direct de goedkoopste scooterverzekering vergelijken.

Je wil graag dekking hebben bij schade of andere problemen. Gelukkig kan je via bij ons eenvoudig de dekking vergelijken van verschillende verzekeraars. Je ziet meteen welke de beste dekking geeft voor jouw bromfiets.

Welke dekking geeft een scooterverzekering?

De verplichte scooterverzekering is een WA verzekering. Deze Wettelijke Aansprakelijkheid zorgt er eigenlijk alleen voor dat bij een ongeluk de kosten van de tegenpartij gedekt zijn. Stel je voor dat je een ongeluk veroorzaakt. De kosten kunnen dan al snel hoog oplopen. Een WA verzekering zorgt ervoor dat deze kosten volledig gedekt zijn.

De kosten aan je eigen scooter zijn echter niet gedekt. Als je dit wel wil moet je hiervoor een aparte verzekering afsluiten. Het is belangrijk dat je minimaal de WA verzekering afsluit. Als je dit niet doet kan dit grote gevolgen hebben.

Onafhankelijk goedkoopste scooterverzekering vergelijken.
Direct zelf berekenen en afsluiten binnen 3 minuten.

Welke dekking kan je verwachten?

Als je een verzekering gaat afsluiten kan je uit verschillende soorten dekkingen kiezen. Het soort dekking dat je uitkiest is bepalend voor je premie en wat je kan verwachten bij een ongelukje.

De keuze voor een bepaalde dekking hangt heel erg af van de leeftijd en dagwaarde van je scooter. Als de dagwaarde lager is dan de jaarpremie is het misschien slimmer om niet allrisk te verzekeren. Als je een dekking uitkiest kan je uit de volgende soorten kiezen:

  • WA met diefstal dekking
  • WA met diefstal en brand dekking
  • WA met diefstal, brand en aanrijding dekking

Uit de naam kan je al ongeveer bedenken welke kosten er gedekt zijn door de scooter verzekering.

Bij WA met diefstal, brand en aanrijding wordt er ook wel gesproken over allrisk dekking. De andere worden ook wel WA beperkt casco genoemd. De beperking zit hem in het ontbreken van dekking bij een aanrijding. Alleen de schade van de tegenpartij wordt vergoed als jij de veroorzaker bent. Schade aan je eigen scooter niet.

Als je kiest voor WA volledig casco wordt ook de schade aan je eigen scooter vergoed.

Online scooterverzekering vergelijken

Natuurlijk betaal je voor een allrisk dekking meer dan voor een WA. Dit is logisch. Alleen het verschil bij verschillende verzekeraars kan aardig uiteen lopen. Voor de premie bij de ene verzekeraar heb je net een WA dekking terwijl je bij de ander allrisk kan nemen. Het loont echt om goed te gaan vergelijken. Via de module krijg je een duidelijke indruk welke sites een lage premie hebben.

Uiteraard kies je altijd voor de laagste premie met de beste dekking. Als je deze gevonden hebt kan je direct overstappen of de verzekering online afsluiten.

Vul je schadevrije jaren in bij het vergelijken

Als dit niet je eerste scooter verzekering is kan je schade vrije jaren opgebouwd hebben. Het is de moeite waard om deze mee te nemen in je vergelijking. Als je schade vrije jaren hebt opgebouwd krijg je korting op de premie. Dit kan al snel oplopen tot tientallen euro’s per jaar. Vul deze dus vooral in als je minder dan een jaar geleden nog een scooter verzekering had.

Wanneer mag je overstappen van scooterverzekering?

Je hebt op dit moment al een scooterverzekering en je ziet dat je eigenlijk veel te veel betaalt. Gelukkig kan je overstappen. Alleen er zitten we regels aan verbonden. Je moet bijvoorbeeld minimaal 1 jaar verzekert zijn geweest. Na een jaar mag je op elk willekeurig moment overstappen naar een andere verzekeraar.

Er zijn wel uitzonderingen wanneer je eerder mag overstappen. Bijvoorbeeld als de verzekeraar midden in het jaar ineens de premie verhoogt.

Aanvullende scooterverzekering

Naast de standaard dekking zijn er ook aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering voor als je in een verkeersconflict terechtgekomen bent.

Bromfietsverzekering of brommerverzekering

Verzekeraars maken geen onderscheid tussen een scooterverzekering, bromfietsverzekering of brommerverzekering.

Ervaringen klanten

Zelf vergelijken en overstappen is werkelijk kinderspel.

M. van Dooren, Helmond

Binnen enkele minuten meer dan 30 euro op mijn bromfietsverzekering weten te besparen!

F. Montsma, Almere

Direct besparen? In enkele stappen je voordeel berekenen